Мусака със заливка
Необходими продукти:
1 кг кайма
1/2 кг картофи
1 глава лук
2 домата
5 стръка магданоз
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. джоджен
сол
1 с.л. олио
За заливката:
2 яйца
200 г кисело мляко
1 щип. сода
сол
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото до омекване. Прибавя се каймата и се пържи, докато се позлати. Накрая се прибавят настърганите домати, ситно нарязаният пресен магданоз и подправките и се оставя да къкри още няколко минути.
Сместа се прибавя към картофите, които се нарязват на малки кубчета и всичко се изсипва в тавичка. Залива се с вода почти до нивото на картофите и се пече във фурна до извирането й. Накрая се залива с разбитите яйца, кисело мляко, сода и сол и се запича за още 10-15 минути, докато заливката се позлати.