КАПАМА ЛУКС
Необходими продукти:
4 бр. свински пържоли бут
2 бр. пържоли пилешко филе
2 бр. пържоли пилешки бут
200 г пресни печурки
5-6 бр. свински ребра
1-2 бр. сурово пушена наденица
100 г пушено топено сирене
1 ч.ч. бяло вино
смлян кимион, смлян черен пипер, 1-2 зърна бахар, сол, уни сос, соев сос
1 бр. сушена чушка
1 чаша вода
Начин на приготвяне:
Всичкото месо се овкусява с подправките - кимион, сол, черен пипер, уни и соев сос. Най-отдолу в глинен гювеч се подреждат ребрата и от всеки вид месо. Добавят се нарязани на филийки печурки, парченца топено сирене и така последователно всички продукти. Най-отгоре се слага една сушена чушка за вкус, бахарът и се залива с виното и водата. По желание отгоре може да се добавят и парченца кашкавал. Слага се капакът и по възможност се запечатва с тесто. Гювечът се слага в студена фурна. Пече се на умерена фурна около 2 часа.