Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7332098 www.bgdnes.bg

СВИНСКО С КАРТОФИ И СОС БЕШАМЕЛ НА ТИГАНЧЕ

Необходими продукти:

1 кг свински врат

2 големи картофа

1 голяма глава лук

сол, черен пипер

За бешамела:

2 с.л. брашно

2 с.л. олио

2 ч.ч. прясно мляко

4-5 щипки индийско орехче

Начин на приготвяне:

Свинското се реже на кубчета и подправя на вкус със сол и черен пипер. Оставя се да престои на студено за час. Готви се в дълбок тиган с похлупак. Лукът се реже на дребно, запържва се и към него се добавя месото. После го задушавате под капак 10 минути, докато пусне сос. След това се добавят нарязаните на средно картофи. Бърка се през 10 минути до готовност на картофите.

За бешамела:

Олиото се загрява, запържва се до златисто брашното и се добавя постепенно млякото. Ако стане на бучки, се бърка с пасатор. След като се сгъсти, се дърпа от котлона и се добавят индийското орехче и сол на вкус. Използва се пасатор, за да стане фин сосът. Добавяте го към месото с картофите и накрая поръсвате с магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама