Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7320120 www.bgdnes.bg

Свинско с месо и нахут

Необходими продукти:

1 консерва нахут (400 гр.)

700 гр. свинско месо

1 буркан домати (около 600 гр.)

2 глави кромид лук

1 морков

3-4 скилидки чесън

2 с.л. доматено пюре

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. чубрица

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. млян черен пипер

1/2 ч.ч. олио

магданоз

сол

Начин на приготвяне:

Свинското месо нарежете на порции и го запържете в олиото. Извадете го и го оставете настрана.

В същата мазнина запържете нарязаните на ситно лук, морков и чесън. Добавете доматеното пюре и подправките. Разбъркайте и оставете за минута на котлона. След това прибавете пасираните и почистени от люспите домати. Оставете соса да поври за 5 минутки. Добавете 500 мл. гореща вода и месото. Овкусете със сол и оставете ястието да заври.

Прехвърлете го в подходящ съд за печене с капак, а ако нямате такъв, в дълбока тава, която може да завиете плътно с алуминиево фолио.

Печете ястието около 1 час в предварително загрята фурна на 160-170 градуса. След това добавете отцеденият нахут, разбъркайте и допечете ястието за още 1 час, пак под капак или фолио.

Поднесете ястието поръсено с пресен магданоз и препечни филийки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама