Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7296622 www.bgdnes.bg

Макарони с кайма на фурна

Необходими продукти:

400 г макарони

500 г кайма смес

1 глава лук

2 скилидки чесън

400 г домати от консерва

200 г кашкавал

1 щипка захар

60 мл олио

сол, риган и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Макароните се сваряват в кипяща подсолена вода.

Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото. Прибавя се каймата и се мачка, за да стане на дребни трохи.

Когато месото побелее, се добавят пасираните домати, захарта, риган, сол и черен пипер. Сосът се оставя да къкри 5 минути на умерен огън.

Макароните се отцеждат от водата и се слагат в тавичка. Добавя се сместа с каймата и се разбърква. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. Малко преди ястието да е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се връща във фурната, да се запече.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама