Зеле с домати на фурна
Необходими продукти:
1 зелка (около 2 кг)
1 глава кромид лук
600 г белени домати
7 с. л. олио
1-2 бр. дафинов лист
1 с. л. червен пипер
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Зелката се почиства от горните листа и се нарязва на ситно. Задушете в мазнината нарязания лук. Когато започне да добива златист цвят, прибавете добре нарязаното зеле и разбърквайте, докато омекне. Тук трябва да прецените - ако е необходимо, сипете малко вода (но не повече от 100 мл).
Добавете нарязаните на кубчета белени домати и продължете да бъркате, за да не загори. Намалете силата на огъня и добавете дафиновия лист. Гответе го на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая добавете черния и червения пипер и сол на вкус.
Реклама
Реклама