Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7287229 www.bgdnes.bg

Пай с картофи и сирене

Необходими продукти:

бутертесто - 1 пакет

яйца - 2 бр.

картофи - 1 г ( голям)

лук - 1 бр.

заквасена сметана - 2 с.л.

сол

черен пипер

пилешки бульон - 1/2 кубче

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Изчистете лука и също го нарежете, но на по-големи парчета.

Загрейте тиган с олио и изпържете картофите и лука до готовност, но не трябва да стават хрупкави, а само меки. Котлонът трябва да е на средна степен. Извадете и изцедете от излишното олио.

Реклама

В купа разбийте яйцата. Добавете сметаната, солта, черния пипер и картофите. Разбъркайте добре.

Формата за пай намажете леко с краве масло. Поставете бутертестото, като притиснете добре както стените, така и дъното. Изрежете излизащите се парчета тесто от формата.

Надупчете с вилица и изсипете сместа. Отрежете ленти от изрязаното тесто. Намажете с жълтък и печете солния пай в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама