Пай с картофи и сирене
Необходими продукти:
бутертесто - 1 пакет
яйца - 2 бр.
картофи - 1 г ( голям)
лук - 1 бр.
заквасена сметана - 2 с.л.
сол
черен пипер
пилешки бульон - 1/2 кубче
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Изчистете лука и също го нарежете, но на по-големи парчета.
Загрейте тиган с олио и изпържете картофите и лука до готовност, но не трябва да стават хрупкави, а само меки. Котлонът трябва да е на средна степен. Извадете и изцедете от излишното олио.
В купа разбийте яйцата. Добавете сметаната, солта, черния пипер и картофите. Разбъркайте добре.
Формата за пай намажете леко с краве масло. Поставете бутертестото, като притиснете добре както стените, така и дъното. Изрежете излизащите се парчета тесто от формата.
Надупчете с вилица и изсипете сместа. Отрежете ленти от изрязаното тесто. Намажете с жълтък и печете солния пай в загрята фурна на 180 градуса до готовност.