Торта от кайма
Необходими продукти:
За блатовете:
1 кг кайма
2 филии хляб
2 яйца
магданоз
За плънката:
1 наденица (бекон или шунка)
2 домата
3-4 неголеми чушки
гъби
галета
сланина за украса
Начин на приготвяне:
Омесват се каймата, яйцата, хлябът (изкиснат преди това) и нарязаният магданоз. Задушават се доматите, чушките, наденицата и гъбите. В кръгла форма се редят: пласт от кайма, пласт от задушените продукти. Трябва да се започне и да се свърши с пласт кайма. Отгоре се поръсва с галета. От сланината, нарязана на тънки резени, се оформят спирали, с които се украсява тортата. Пече се на 200 С за около 45 минути. Когато е готова, се доукрасява и гарнира на вкус.
Реклама
Реклама