Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7273964 www.bgdnes.bg

Свинско с кисело зеле

Необходими продукти:

800 г свинско месо

1 1/2 кг кисело зеле

1 глава лук

100 мл олио

1 с.л. червен пипер

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Месото се измива, нарязва се и се запържва в малко олио от всички страни, докато промени цвета си. След това се изважда и в същата мазнина се запържва нарязаният на ситни кубчета лук. Прибавя се червеният пипер, месото се връща обратно и се залива с гореща вода. Оставя се да ври на умерен огън до пълното омекване на месото. Зелето се почиства от твърдите части и се нарязва на тънки ивици. Изсипва се в тава заедно с останалата част от мазнината и се задушава във фурната до омекване. Накрая се прибавят свареното месо и солта и ястието се слага отново във фурната да се пече до готовност. По желание се поръсва с черен пипер.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама