Бисквитена торта „Маскарпоне“
Необходими продукти:
бисквити - 2 пакета
маскарпоне - 1 опаковка
шоколад - 200 грама млечен
сметана - сладкарска, 1 опаковка
прясно мляко - за потапяне на бисквитите
ядки - по избор (за украса)
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер сметаната, докато се получи пухкав крем. Добавете маскарпонето и продължавайте да бъркате с миксера до еднородна смес.
Настържете шоколада с ренде и го добавете към сметаната и сиренето и разбъркайте.
Вземете малка квадратна тавичка и наредете в нея една до друга потопените в мляко бисквити. Намажете отгоре с част от сместа, така че хубаво да покрие всички бисквити, и върху нея пак наредете още бисквити, после пак намажете и така, докато ви свършат кремът и бисквитите.
Оставете бисквитената торта за една нощ в хладилник. Може да украсите тортата със счукани лешници, бадеми, шоколадови пръчици и плодове.