Ребра със салата с киноа
Необходими продукти:
600 г свински ребра
1 ч.л. чили
2 скилидки чесън
150 мл сок от ананас
1 ч.л. кимион
черен пипер
олио
100 г киноа
300 мл вода
100 г чери домати
1 връзка магданоз
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол
Начин на приготвяне:
Свинските ребра се сваряват до пълното омекване на месото, което отнема около час. В олиото се запържват счукан на ситно чесън и чили. Добавя се сокът от ананас и се овкусява със сол и черен пипер. С получената марината се овкусяват свинските ребра и се оставят за няколко часа в хладилник да се мариноват. След това се изпичат на грил от всички страни и се сервират горещи със свежа салата от варена киноа, накълцани чери домати, ситно нарязан магданоз, сол, зехтин и лимонов сок.
Реклама
Реклама