Картофена запеканка с кайма
Необходими съставки:
картофи - 2 кг
пармезан - 100 г
бакпулвер - 1 пакетче
брашно
кайма - 1 кг
чубрица
черен пипер
сол
гъби - 500 г
доматено пюре - 3 с.л.
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, намачкват се с пармезана, бакпулвера и се слага брашно, докато стане тесто 300-400 г.
Отделно се запържва каймата, прибавят се нарязани гъби и като се запържи, се слагат 3 с.л. доматено пюре. Прибавя се чубрица, черен пипер и сол на вкус.
След това се намазнява тава, слага се на дъното половината от тестото и се разстила, слагаме сместа с каймата, като разстиламе навсякъде, и след това запечатваме с останалото тесто.
Печем на 200-220 градуса, докато се зачерви.
Реклама
Реклама