Тиквена торта
Продукти:
8 яйца
12 с.л. захар
2 ч.ч. пюрирана варена тиква
2 ч.л. настъргана лимонена кора
2 ч.л. канела
4 пакетчета ванилия
2 бакпулвера
20 с.л. брашно
6 с.л. вода
60 г масло
100 г натурален шоколад
За намазване:
мармалад на калъп и пюрирана тиква в съотношение 1:1
Начин на приготвяне:
Яйцата със захарта се разбиват на крем. Добавя се пюрираната тиква.
Сухите съставки се смесват и се добавят към тиквената смес, като се редуват с разтопеното масло и водата.
От готовата смес се изпичат два блата, като върху тях се настъргва шоколадът преди печене.
След изстиване на блатовете в подходящия поднос за торта сложете единия блат с шоколада нагоре, върху него разпределете плънката за намазване и поставете отгоре другия блат също с шоколада нагоре.
Украсете с парченца варена или печена тиква.