Тиквени палачинки
Необходими продукти:
пюре от тиква - 4 с.л.
яйца - 2 бр.
захар - 1 с.л.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
олио - 2 с.л.
брашно - 160 г
За плънката:
извара - 250 г
пудра захар - 2 с.л.
ванилия - 1 бр.
масло - 2 с.л.
пудра захар - за поръсване
канела - за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа смесете пюрето, яйцата и захарта, разбъркайте много добре. Добавете млякото, олиото, содата и пресятото брашно, разбъркайте до хомогенна смес. Получавате гъста каша.
Нагрейте сач за палачинки, намажете го с част от маслото и изпечете 5 броя палачинки.
За плънката смесете изварата с ванилията и пудрата захар, разбъркайте много добре.
Намажете палачинките с плънка равномерно, навийте ги на рулца. Подредете рулцата в огнеупорна тава и ги срежете по средата на две еднакви половини.
Намажете ги с малко масло и ги поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете за 15 минути. Още горещи, поръсете ги с предварително смесените пудра захар и канела.