БАКЛАВА С ГОТОВИ КОРИ
Необходими продукти:
1 кг обикновени кори
500 г масло
250 г орехови ядки
1 с.л. (10 г) канела
700 г захар
сока на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Тавата се намазва с разтопено масло (най-добре е да се използва правоъгълна тава) и се нареждат две трети от корите. Поставят се смлените орехови ядки, смесени с канелата, и върху тях се слагат останалите кори. Баклавата се нарязва на ромбове и се залива с разтопеното масло. Пече се до златисто. От захарта и 600 мл вода се приготвя сироп, който се вари само 2 минути и към него се прибавя лимоновият сок. Изстиналата баклава се залива с охладения сироп и се оставя денонощие да отлежи, за да се сиропира добре.
Реклама
Реклама