Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7223378 www.bgdnes.bg

Топла салата с ечемик

Необходими продукти:

3 щипки индийско орехче

черен пипер млян

1 ч.л. сол

4 с.л. олио

1 бр. червени чушки

1 бр. зелени чушки

2 бр. патладжани

100 г ечемик

1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Сложете ечемика да се вари в подсолена вода. Обелете и нарежете на кубчета патладжана. Посолете и задушете в олиото. Добавете сварения ечемик към патладжана, прибавете нарязаните чушки на ивици, сипете малко от водата на ечемика. Подправете с черния пипер и орехчето. Оставете на котлона за 5 мин. Сипете в купа, полейте със зехтин и поднесете.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама