Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7223373 www.bgdnes.bg

Стек от телешко контрафиле

Необходими продукти:

телешко месо - 2 стека (горната част на телешкото контрафиле)

сол

черен пипер

зехтин

оцет

магданоз - 1 връзка

лук - 2 - 3 стръка пресен

босилек - 100 г пресен

орехи - 1 шепа

люти чушки - 1 брой

Начин на приготвяне:

Вземете 2 стека телешко контрафиле и ги запечете равномерно в сгорещен тиган с няколко капки мазнина. След като сте ги запекли добре от 2 страни, ги натъркайте със сол и черен пипер. Прехвърлете ги в тава, залейте с 1/2 или 1 чаша вино, покрийте с фолио и сложете да се пекат за 30 минути в гореща фурна.

През това време почистете босилека, лука, магданоза и ги накълцайте на дребно. Сложете ги в дълбок и продълговат съд, добавете няколко лъжици оцет и зехтин, орехите, почистената люта чушка, малко сол и черен пипер. Пасирайте всичко до гладък сос.

Поднесете стековете от телешко контрафиле, полети със соса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама