Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7223370 www.bgdnes.bg

Ориз на тиган

Необходими продукти:

ориз - 200 г

вода - 300 мл

сол

черен пипер

бял пипер

вегета - по желание

къри - по желание или др. подправки

мазнина - 4 - 5 с.л.

магданоз - накълцан, за поднасяне, или копър

Начин на приготвяне:

Измийте ориза и добре го отцедете.

Загрейте няколко лъжици мазнина в широк тиган, сипете ориза и го запържете, докато зърната не станат прозрачни.

Бъркайте с дървена шпатула и долейте 200 мл вода.

Бъркайте и щом оризът абсорбира течността, долейте и 2 чаши, и по същия начин и третата.

Накрая готовият ориз се овкусява с подправките на вкус.

Поднесете ориза, поръсен с накълцан магданоз или копър.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама