Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7197235 www.bgdnes.bg

Огретен от карфиол

Необходими продукти:

1 глава карфиол

3 яйца

1 ч.ч. прясно мляко

150 г кашкавал

1 ч.л. черен пипер

сол

2 стръка копър

Начин на приготвяне:

Карфиолът се накъсва на розички и те се бланшират във вряща подсолена вода. Отцеждат се.

Поставят се в тавичка и се заливат с разбитите с прясното мляко яйца. Посоляват се и се добавя черен пипер.

Ястието се поставя във фурна и се пече при 180 градуса около половин час. След това се изважда от фурната, поръсва се обилно с настърган кашкавал и се връща обратно във фурната, докато кашкавалът се запече и стане хрупкав.

Ястието се сервира горещо и се поръсва със ситно нарязан пресен копър.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама