Огретен от карфиол
Необходими продукти:
1 глава карфиол
3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
150 г кашкавал
1 ч.л. черен пипер
сол
2 стръка копър
Начин на приготвяне:
Карфиолът се накъсва на розички и те се бланшират във вряща подсолена вода. Отцеждат се.
Поставят се в тавичка и се заливат с разбитите с прясното мляко яйца. Посоляват се и се добавя черен пипер.
Ястието се поставя във фурна и се пече при 180 градуса около половин час. След това се изважда от фурната, поръсва се обилно с настърган кашкавал и се връща обратно във фурната, докато кашкавалът се запече и стане хрупкав.
Ястието се сервира горещо и се поръсва със ситно нарязан пресен копър.
Реклама
Реклама