Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7191488 www.bgdnes.bg

ПЪЛНЕНИ С КАЙМА ДОМАТИ

Необходими продукти:
6 домата
350 г кайма
2 1/2 к.ч. ориз
1/2 к.ч. олио
2 1/2 к.ч. вода
1/2 връзка магданоз
1 глава лук
1 глава червен лук
черен пипер
червен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Доматите се измиват и капачетата им се отрязват и оставят настрани. Вътрешността на доматите се издълбава с помощта на малка лъжичка. Ситно нарязаният лук се запържва в олиото до златист цвят, добавя се каймата, посолява се на вкус, слага се черен и червен пипер. Накрая се добавя оризът и вътрешността от доматите, нарязана на ситно. Пържи се около 2 минути, след което се добавя вода (2 1/2 к.ч.) и се задушава, докато тя се изпари. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и с получената смес се пълнят доматите. Поставят се капачетата на доматите и се пекат на 200 градуса до пълна готовност.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама