Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7186939 www.bgdnes.bg

Шаран с кисело зеле, праз и гъби

Необходими продукти:

1 шаран около 1 кг

1 ч. ч. брашно

100 мл олио за пържене

200 г заквасена сметана

2 с. л. олио за зелето

2 стръка праз, ситно нарязани

1 сушена червена чушка, ситно нарязана

250 г печурки, нарязани на филийки

1 ч. ч. орехи, едро нарязани и леко запечени

1 кг кисело зеле, тънко нарязано

Начин на приготвяне:

Шаранът се филетира и се нарязва на парчета. Всяко парче се топва в брашното и се изпържва леко в сгорещеното олио. Слага се да се отцеди върху кухненска хартия. Сметаната се разбърква със солта и пипера и всяко парче се намазва от всички страни с нея. Загрява се олиото за зелето и в него се слага първо празът, разбърква се 3-4 мин. и се добавят гъбите. Щом се изпари отделената течност, се прибавят орехите и чушката. Слага се зелето, разбърква се и се оставя да се задуши под капак 10 мин. Зелето се сипва в тавичка и отгоре се подрежда рибата. Всичко се запича на 180 градуса С за 20 - 30 мин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама