Домашен суджук в марля
Необходими продукти:
500 г кайма
5-6 г сол
5-6 г черен пипер
5-6 г кимион
5-6 г чубрица
5-6 г къри
5-6 г захар
За овалването:
ронена чубрица, червен пипер
черен пипер по желание други подправки
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с подправките и се слага в плик, и се прибира в хладилника да предстои около 24 часа. След това се изважда и се оформят две големи саламчета. В чиния смесвате подправките за овалване по ваше желание и овалвате саламчетата. Марлята я разрязвате така, че поне да успеете да увиете саламчетата. Завързвате от единия край с конец, прекарвате така по цялото саламче и стигате до другия край.
Сушете в хладилника за 10 дни или навън на хладно стават по-бързо.
Реклама
Реклама