Каша от гъби с вино
Необходими продукти:
1 чаша бяло вино
200 г пресни гъби
сол
черен пипер
4 с.л. брашно
5 с.л. краве масло
пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме гъбите и ги нарязваме на филийки. Сваряваме ги в подсолена вода - 3 чаши, и добавяме 1 чаша вино, сол и черен пипер на вкус.
Варим около 30 мин. Запържваме 4 с.л. брашно с маслото до златисто, разреждаме го с горещия бульон и гъбите и варим, докато се получи хомогенна каша около 10 мин. Ако се сгъсти прекалено много, можем да добавим още гореща вода.
Сервираме ястието топло и украсяваме със ситно нарязан магданоз.
Реклама
Реклама