Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7168011 www.bgdnes.bg

Каша от гъби с вино

Необходими продукти:

1 чаша бяло вино

200 г пресни гъби

сол

черен пипер

4 с.л. брашно

5 с.л. краве масло

пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Измиваме гъбите и ги нарязваме на филийки. Сваряваме ги в подсолена вода - 3 чаши, и добавяме 1 чаша вино, сол и черен пипер на вкус.

Варим около 30 мин. Запържваме 4 с.л. брашно с маслото до златисто, разреждаме го с горещия бульон и гъбите и варим, докато се получи хомогенна каша около 10 мин. Ако се сгъсти прекалено много, можем да добавим още гореща вода.

Сервираме ястието топло и украсяваме със ситно нарязан магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама