Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7163691 www.bgdnes.bg

Постна мусака с леща

Необходими продукти:

1 ч.ч. леща

2 глави лук

4 скилидки чесън

2 с.л. доматено пюре

1 морков

1 червена чушка

2 с.л. олио

сол

магданоз

копър

4 яйца

250 мл прясно мляко

100 мл сметана

2 картофи

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в горещото олио. Прибавят се морковът и картофите, нарязани на кубчета, чушката, нарязана на дребно, и лещата. Заливат се със студена вода и се сваряват. Когато лещата е полуготова, се посолява. Щом омекне, се прибавя доматеното пюре и се вари още 5 минути. Прибавят се ситно нарязаните магданоз и копър и се разбърква. С решетъчна лъжица се изважда гъстата чест от ястието, изсипва се в тава и се изравнява. Яйцата се разбиват и смесват с млякото и сметаната. С тази смес се залива лещата и се запича на фурна, докато получи златиста коричка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама