Домашно суши
Начин на приготвяне:
За ориза:
250 г ориз за суши „Крина“
2 с.л. оризов оцет
щипка морска сол
1 с.л. захар
За плънката:
1 филе маринована/задушена розова херинга
1-2 рулца от раци
10 г скариди сурими
1/2 авокадо
1/3 червена чушка
крема сирене
За навиване:
няколко листа „Нори“
Начин на приготвяне:
Сварете ориза според описанието на опаковката.
След като оризът се охлади, добавете към него предварително разбърканите оризов оцет, сол и захар и разбъркайте много добре.
Разположете един лист нори върху увитото бамбуково килимче и внимателно разпределете ориза по цялото килимче на тънък слой.
Намажете около 1/4 от ориза с крема сирене и отгоре наредете избраните продукти за плънката.
Навийте внимателно рулото с помощта на килимчето, като притискате плътно, така че плънката да прилепне добре.
Притиснете хубаво готовото руло и го нарежете на отделни рулца с желаната дебелина.
Поднесете веднага с уасаби и соев сос.