Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7160498 www.bgdnes.bg

Домашно суши

Начин на приготвяне:

За ориза:

250 г ориз за суши „Крина“

2 с.л. оризов оцет

щипка морска сол

1 с.л. захар

За плънката:

1 филе маринована/задушена розова херинга

1-2 рулца от раци

10 г скариди сурими

1/2 авокадо

1/3 червена чушка

крема сирене

За навиване:

няколко листа „Нори“

Начин на приготвяне:

Сварете ориза според описанието на опаковката.

След като оризът се охлади, добавете към него предварително разбърканите оризов оцет, сол и захар и разбъркайте много добре.

Разположете един лист нори върху увитото бамбуково килимче и внимателно разпределете ориза по цялото килимче на тънък слой.

Намажете около 1/4 от ориза с крема сирене и отгоре наредете избраните продукти за плънката.

Навийте внимателно рулото с помощта на килимчето, като притискате плътно, така че плънката да прилепне добре.

Притиснете хубаво готовото руло и го нарежете на отделни рулца с желаната дебелина.

Поднесете веднага с уасаби и соев сос.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама