Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7149583 www.bgdnes.bg

Телешка супа

Необходими продукти:

400 г телешко месо

600 г картофи

2 моркова

1 глава лук

400 г домати

1 к.ч. фиде

1 яйце

200 г кисело мляко

сол

Начин на приготвяне:

Телешкото месо се нарязва на хапки и се сварява до пълно омекване. Картофите се обелват и нарязват на кубчета, както и морковите и лукът. Доматите се рендосват. След като телешкото месо се свари, се изважда, а бульонът от него се прецежда. В прецедения бульон се слагат нарязаните на кубчета зеленчуци и фидето. Щом картофите омекнат, се добавят настърганите домати и месото. Супата се оставя да ври за още 15 минути. Накрая се застройва с разбитото в киселото мляко яйце и се посолява на вкус. По желание се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама