ПЕЧЕНИ ПЪЛНЕНИ ДЮЛИ
дюли - 6 бр.
орехи - 150 г, смлени + още за поръсване
захар - 150 г + 4 с.л.
ванилия - 1 бр.
стафиди - 100 г
канела - 1/2 ч.л.
яйца - 2 белтъка
масло
Начин на приготвяне
С остър нож издълбайте средата и семките на дюлите, а след това ги напълнете със смес от орехите, стафидите, захарта, ванилията и канелата. Наредете ги в тава, намазана с масло, и ги изпечете в умерено загрята фурна до омекване на дюлите.
Разбийте на сняг белтъците с 4 с.л. захар, залейте дюлите и ги поръсете със ситно смлени орехи. Върнете във фурната и запечете за малко. Охладете и сервирайте.
Реклама
Реклама