Хрупкави гофрети
Необходими продукти:
брашно - 1 и 1/2 чаша
бакпулвер - 1 ч.л. равна или сода
захар - 3 с.л.
сол - 1/2 ч.л. равна
яйца - 2 броя
сметана - 1 и 1/2 ч.ч. или прясно мляко
какао - 1 - 2 с.л.
масло - 1 - 2 с.л. разтопено
за гарниране
сладолед - шоколадов
шоколад - течен
банани - 2 броя
ядки - натрошени, по избор
Начин на приготвяне:
Разбъркайте заедно брашното, набухвателя, какаото, солта, захарта в голяма купа. Отделно разбийте жълтъците на гладък крем, като добавите след това сметаната, а белтъците - на пяна.
Добавете жълтъчната смес към сухите съставки и разбъркайте добре. Прибавете и разтопеното масло, а накрая объркайте с белтъците. Сипвайте по 1/2 ч.ч. от сместа в гофретника и изпечете хрупкавите гофрети.
В чиния сложете 1 гофрета и намажете обилно с течен шоколад, подредете кръгчета банани и гарнирайте с топка шоколадов сладолед. Поръсете с натрошени ядки