Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7126843 www.bgdnes.bg

Яхния с кестени и месо

Необходими продукти:

1,5 кг свинско месо

1 кг кестени

3 глави лук

3 скилидки чесън

3 домата

100 мл сухо червено вино

сол и черен пипер

олио

Начин на приготвяне:

Измийте добре месото и го нарежете на хапки. Лука нарежете на кубчета, а чесъна накълцайте на ситно. Запържете лука и чесъна в мазнината, докато поомекнат. След това добавете при тях месото и задушете и него, докато стане златисто. Залейте с виното и изчакайте да се изпари, като разбърквате от време на време. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, залейте с вода, така че да покрие месото, похлупете съда и намалете огъня, така че ястието да къкри на бавен огън. Необходим е около час. Кестените цепнете по дължина, след което ги сложете в голяма тава, така че да не се застъпват, и ги изпечете на 180 градуса за 15-ина минути. Готовите кестени обелете от кората. Доматите също обелете и направете на пюре (може да използвате и готово доматено пюре). Прибавете доматите към полуготовото ястие и го оставете да ври още около 20 минути, след което сипете вътре и кестените. Разбъркайте добре, похлупете отново и доварете до готовност - още около 15 минути.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама