Пастет от гъби
Необходими продукти:
30 г сушени манатарки
60 г краве масло
2 глави лук
300 г печурки
500 г микс от пресни горски гъби
4 стръка мащерка
50 мл ром
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Манатарките се заливат с 200 мл гореща вода и се оставят за 30 минути, да набъбнат. Пресните гъби се почистват и се режат на ситно. Лукът се наситнява и се запържва на умерен огън в 40 г масло. Добавят се пресните гъби и наситнената мащерка и се запържват на силен огън. Когато течността, която пускат гъбите, се изпари, се налива ромът и се добавят сушените гъби. Налива се водата от накисването и се готви, докато течността се изпари. След това сместа се пюрира в блендер заедно с 20 г масло и се овкусява със сол и черен пипер.
Реклама
Реклама