Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7120813 www.bgdnes.bg

Пастет от гъби

Необходими продукти:

30 г сушени манатарки

60 г краве масло

2 глави лук

300 г печурки

500 г микс от пресни горски гъби

4 стръка мащерка

50 мл ром

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Манатарките се заливат с 200 мл гореща вода и се оставят за 30 минути, да набъбнат. Пресните гъби се почистват и се режат на ситно. Лукът се наситнява и се запържва на умерен огън в 40 г масло. Добавят се пресните гъби и наситнената мащерка и се запържват на силен огън. Когато течността, която пускат гъбите, се изпари, се налива ромът и се добавят сушените гъби. Налива се водата от накисването и се готви, докато течността се изпари. След това сместа се пюрира в блендер заедно с 20 г масло и се овкусява със сол и черен пипер.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама