Пълнени патладжани
3 патладжана
3 големи обелени домата
4 червени чушки
1 люта чушка
1 глава лук
6 скилидки чесън
2 моркова
500 г гъби
2 топки моцарела или 200 г кашкавал
сол, черен пипер
няколко стръка магданоз
Разрежете на половинки патладжаните, издълбайте ги, след това ги посолете. Оставете ги за 30 мин. да изтече горчилката. В загрят тиган с мазнина сложете нарязаните на ситно лук, моркови, чушки, домати, чесън, гъби и магданоз. Когато зеленчуците омекнат, овкусете със сол и черен пипер. Напълнете патладжаните със сместа и поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато патладжаните са готови, по желание може да добавите по две колелца моцарела или малко кашкавал и отново да запечете.
Реклама
Реклама