Домашен бургер
Необходими продукти:
6 бургер питки
600 г кайма
1/2 глава лук
1 ч. л. сол
1 с. л. сушен магданоз
1/2 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. чили
1 с. л. сос „Уорчестър“
За гарниране:
4 с.л. майонеза
8 слайса сирене чедър
2 кисели краставички
4 резена домат
8 колелца червен лук
Начин на приготвяне:
Нарежете половин глава лук на ситно. Смесете я с каймата, подправките и соса.
Оформете с помощта на ринг. Намазнете бургерите от едната страна и печете в сух тиган. Когато хванат загар, обърнете и поставете по 2 парчета чедър върху всяко кюфтенце.
Разполовете питките и ги запечете леко в грил тиган.
Поднесете в комбинация с майонеза, кисели краставички, маруля, домат и червен лук.
Реклама
Реклама