Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7108291 www.bgdnes.bg

Крок мосю

Необходими продукти:

8 филии хляб

500 мл прясно мляко, затоплено

40 г сирене „Грана падано“

1 щипка индийско орехче

400 г сирене „Гауда“

400 г пражка шунка, нарязана тънко

2 с. л. брашно

2 с. л. краве масло

3 с. л. дижонска горчица

Начин на приготвяне:

Филийките се поставят в тава и се пекат до златисто в загрята на 240 градуса фурна на грил програма.

Маслото се загрява и в него се запържва брашното до златисто. Налива се затопленото мляко и се бърка енергично, докато се получи гладък гъст бешамел.

Реклама

Оттегля се от огъня и се подправя със сол, пипер и индийско орехче и настъргано сирене „Грана падано“. Разбърква се.

Препеченият хляб се маже тънко с горчицата. Две по две филийките се слепват, като между тях се разпределя шунката и нарязаното на тънко сирене „Гауда“ (малко от него се отделя за запичане).

Сандвичите се заливат с бешамела и се покриват със заделеното и настъргано сирене. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор за около 10 минути.

Сандвичи крок мосю се изваждат от фурната, разрязват се на две и се поднасят веднага.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама