Супа от тиква
Необходими продукти:
1 щипка сол
2 с.л. краве масло
1 глава лук
2 резена джинджифил
1 скилидка чесън
3 ч.ч. тиква
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. квасена сметана
2 ч.ч. бульон
1/2 ч.л. индийско орехче
1 щипка бял пипер
Начин на приготвяне:
На среден огън се разтопява маслото и се задушават лукът и чесънът, докато станат прозрачно златисти. Прибавя се джинжифилът. Разбърква се за минута, докато порозовее. Смесва се с останалите съставки и се пасира.
Връща се на огъня и се вари до хомогенност около 15 минути. Добавят се солта, индийското орехче и белият пипер. Гарнира се с няколко зрънца лют червен пипер или няколко тиквени семки.
Реклама
Реклама