ДОМАШНИ МЕДЕНКИ
ЗА ТЕСТОТО
яйца - 2 бр.
олио - 1 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
брашно - 600 г
мед - 4 с.л.
сода бикарбонат - 1 с.л. равна
канела - 1/2 пакетче
ЗА ГЛАЗУРТА
шоколад - 100 г с ядки, млечен
масло - 1 с.л.
кокосови стърготини - за поръсване
Начин на приготвяне
Чукнете яйцата в купа. Добавете олиото, захарта и меда. Разбъркайте и прибавете пресятото брашно с канелата и содата бикарбонат. Омесете меко тесто, което да не лепне. Разделете тестото на топки и ги разточете на кора. С помощта на малка чашка изрежете кръгчета. Наредете кръгчетата в тава, застлана с домакинска хартия. Изпечете в загрята фурна за кратко - до леко покафеняване. Извадете готовите меденки и ги охладете. Разтопете шоколада заедно с маслото в съд на водна баня. Потопете меденките в шоколада и ги поръсете с кокосови стърготини.