Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7085786 www.bgdnes.bg

Телешко алангле

Необходими съставки:

телешко месо - 1 кг бонфиле

масло - 50 г

лимони - 1-2 бр.

магданоз - 1 връзка

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Почистете телешкото филе от ципите и жилите и го овкусете със сол и черен пипер. Овкусеното филе са пържи на среден огън от всички страни, изважда се и се съхранява на топло.

В загрятата мазнина се запържва ситно нарязаният магданоз. След 1-2 минути се добавя лимоновият сок и се разбърква. Пържи се още 2-3 минути, след което се отстранява от котлона.

Телешкото месо се нарязва на тънки филийки, залива се щедро със соса и се поднася с гарнитура от задушени зеленчуци.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама