Телешко алангле
Необходими съставки:
телешко месо - 1 кг бонфиле
масло - 50 г
лимони - 1-2 бр.
магданоз - 1 връзка
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Почистете телешкото филе от ципите и жилите и го овкусете със сол и черен пипер. Овкусеното филе са пържи на среден огън от всички страни, изважда се и се съхранява на топло.
В загрятата мазнина се запържва ситно нарязаният магданоз. След 1-2 минути се добавя лимоновият сок и се разбърква. Пържи се още 2-3 минути, след което се отстранява от котлона.
Телешкото месо се нарязва на тънки филийки, залива се щедро със соса и се поднася с гарнитура от задушени зеленчуци.
Реклама
Реклама