Хайвер от попчета
Необходими продукти:
100 г хайвер от кая (или от попчета)
700-800 мл олио
1 глава лук
3 с. л. сол
меката част на един хляб (700 г)
сокът от 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Хайверът се осолява, след това се покрива с мокра марля и се оставя да узрее за 20 дни в помещение с умерена температура.
Лукът се нарязва на ситно и се смесва с узрелия вече хайвер.
Заедно се пасират, докато се получи еднородна смес. Меката част на хляба се накисва във вода, след което се отцежда добре.
Хлябът се залива с пасирания хайвер. Сместа се разбива с миксер, като постепенно се сипва олиото. Накрая се овкусява с отцедения сок от лимон, като продължава да се разбива. Ако хайверът стане прекалено гъст, може да се налее малко вода.
Реклама
Реклама