Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7074423 www.bgdnes.bg

Хайвер от попчета

Необходими продукти:

100 г хайвер от кая (или от попчета)

700-800 мл олио

1 глава лук

3 с. л. сол

меката част на един хляб (700 г)

сокът от 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

Хайверът се осолява, след това се покрива с мокра марля и се оставя да узрее за 20 дни в помещение с умерена температура.

Лукът се нарязва на ситно и се смесва с узрелия вече хайвер.

Заедно се пасират, докато се получи еднородна смес. Меката част на хляба се накисва във вода, след което се отцежда добре.

Хлябът се залива с пасирания хайвер. Сместа се разбива с миксер, като постепенно се сипва олиото. Накрая се овкусява с отцедения сок от лимон, като продължава да се разбива. Ако хайверът стане прекалено гъст, може да се налее малко вода.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама