Пълнени хлебни ладии
Необходими продукти:
4 багети (пълнозърнести или пшенични)
около 200 г наденица
8 яйца
1/2 чаша гъста сметана или смес от сметана и прясно мляко
225 г кашкавал или сирене тип моцарела, настъргани
3 стръка зелен лук, нарязани ситно
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса.
Отрежете капаче от горната страна на багетите и извадете средата, като оставите около 1 см по дъното и стените. Сложете настрана. Нарежете наденицата на малки хапки. В купа леко разбийте яйцата със сметаната, след което объркайте останалите продукти и наденицата. Напълнете със сместа хлебните ладии. Сложете ги върху тавичка и запечете за 25-28 минути, докато центърът се втвърди. Оставете ги да се охладят 10-ина минути, разрежете и поднесете!
Реклама
Реклама