СЛАДОЛЕД С ПРАСКОВИ
Необходими продукти:
250 мл сметана
250 мл прясно мляко
2 големи праскови
100 г захар
Начин на приготвяне:
Поставете млякото, сметаната и захарта в тенджера на слаб огън и бъркайте, докато захарта се разтвори напълно, но не трябва да завира. Дръпнете от огъня и оставете да се охлади. Междувременно измийте прасковите, обелете, нарежете на парчета и пасирайте. Когато сместа в тенджерата се охлади, поставете я в хладилника за около час. След необходимото време извадете от хладилника и излейте в купа. Разбийте с миксер за 5 минути, докато стане пенливо на повърхността. Добавете пюрето от праскови (можете да използвате и друг плод), като продължавате да разбивате и двете смеси се обединят. Поставете купата във фризер и на всеки 45 минути внимателно разбърквайте, за да избегнете кристализиране на повърхността. Повторете това няколко пъти.