Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7063493 www.bgdnes.bg

Пиле с ориз на фурна

Необходими продукти
1 бр. пиле на порции
2 глави лук
1 бр. морков
2 ч.ч. ориз
6 ч.ч. прецеден бульон (от пилето)
куркума, сол, джоджен
черен пипер - смлян и на зърна
сокът на 1/2 лимон

Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се измива добре и се слага в подсолена вода. След като заври, се отпенва и се добавят една глава нарязан лук и няколко зърна черен пипер. Варим до почти пълна готовност но месото.
В тиган в повечко мазнина (оризът обича повече мазнина) се запържва другата нарязана глава лук с настъргания/нарязан морков. Прибавя се измитият ориз и се запържва, докато стане прозрачен. Към края се добавя и куркумата.
В тава се слага оризът, отгоре свареното пилешко месо, налива се от бульона и се подправя на вкус със сол и млян черен пипер. Поръсва се с джоджен и се слага да се пече в умерена фурна.
След като ястието е готово (течността не трябва да е напълно поета от ориза), се вади от фурната, поръсва се със сока на половин лимон и се покрива с фолио за около 15-20 минути През това време оризът си *дръпва* остатъчната течност и мазнина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама