Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7049863 www.bgdnes.bg

Крем карамел

Необходими продукти:

6 яйца

600 мл прясно мляко

100 г захар

1 ч.л. ванилия

За карамела:

6 с.л. захар

1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Прясното мляко се кипва със захарта и ванилията. Разбърква се няколко пъти, за да се разтвори захарта. Оставя се да се охлади. Добавят се разбитите яйца и сместа се разбърква много добре. Захарта за карамела и лимоновият сок се изсипват в малък метален съд и се разтопяват на котлона, докато се получи карамелен сос. Той се разпределя в купичките за крем карамел. Отгоре се изсипва внимателно яйчената смес и десертът се поставя в метална тава, в която се налива вода малко над средата на купичките. Крем карамелът се пече на водна баня при температура 160 градуса до зачервяване на крема. След това фурната се изключва и десертът се оставя да се охлади в нея. Най-важната тънкост при приготвянето на крем карамел е водата в тавата да не завира, за да не се образуват шупли. Наблюдавайте крем карамела и ако водата завира, допълнете с чаша студена вода или намалете фурната.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама