Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7039981 www.bgdnes.bg

Чеснов патладжан с топено сирене и кашкавал

Необходими продукти:

патладжани - 2 бр.

домати - 2 бр.

зехтин - 4 с.л.

сол

топено сирене - 240 г

кашкавал - 150 г

чесън - 3 скилидки

копър

Начин на приготвяне:

Почистете патладжаните и ги нарежете на колелца. Сложете ги в подсолена вода, за да се изкиснат и да падне горчивината за около 15 минути. Изплакнете ги и ги подсушете. Мариновайте ги със зехтин.

Загрейте грил тиган и гриловайте патладжанените филийки. Обелете доматите и ги настържете на едро ренде.

Реклама

На дъното на подходяща тавичка сложете 2-3 с.л. зехтин. Отгоре разстелете настърганите домати. Върху доматите наредете ред гриловани патладжани.

Върху всяка филийка патладжан сложете колелце топено сирене, а върху сиренето сложете отново патладжан. Запечете в загрята фурна за около 20 минути.

Извадете тавата от фурната и поръсете обилно патладжаните с настърган кашкавал. Допечете до готовност на кашкавала. Поръсете готовото ястие с пресован чесън и ситно нарязан копър. Поднесете ястието топло.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама