Чеснов патладжан с топено сирене и кашкавал
Необходими продукти:
патладжани - 2 бр.
домати - 2 бр.
зехтин - 4 с.л.
сол
топено сирене - 240 г
кашкавал - 150 г
чесън - 3 скилидки
копър
Начин на приготвяне:
Почистете патладжаните и ги нарежете на колелца. Сложете ги в подсолена вода, за да се изкиснат и да падне горчивината за около 15 минути. Изплакнете ги и ги подсушете. Мариновайте ги със зехтин.
Загрейте грил тиган и гриловайте патладжанените филийки. Обелете доматите и ги настържете на едро ренде.
На дъното на подходяща тавичка сложете 2-3 с.л. зехтин. Отгоре разстелете настърганите домати. Върху доматите наредете ред гриловани патладжани.
Върху всяка филийка патладжан сложете колелце топено сирене, а върху сиренето сложете отново патладжан. Запечете в загрята фурна за около 20 минути.
Извадете тавата от фурната и поръсете обилно патладжаните с настърган кашкавал. Допечете до готовност на кашкавала. Поръсете готовото ястие с пресован чесън и ситно нарязан копър. Поднесете ястието топло.