Класически гофрети
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
4 бр. големи яйца
2 с.л. захар
1/2 ч.л. ванилена есенция
4 с.л. разтопено масло
2 ч.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Жълтъците от яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавят се ванилията, маслото, млякото и се разбъркват. Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Прибавят се към останалите продукти. Белтъците се разбиват на гъст сняг и внимателно, с няколко разбърквания се прибавят към тестото. Трябва да се внимава да не спадне сместа. Пекат се в гофретник.
Реклама
Реклама