ЛАЗАНЯ ОТ ПАТЛАДЖАНИ
Необходими продукти:
кори - 250 г готови за лазаня (1 пакет)
2-3 патладжана
3 яйца
4-5 филийки шунка
200 г сирене моцарела
кашкавал за поръсване
галета за паниране
олио за пържене, сол
За соса:
4 домата
2-3 скилидки чесън
сол, захар, босилек на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват на филийки, посоляват се и се оставят за 20 минути, за да се махне горчивината им. След това се потапят в разбитите яйца, овалват се в галетата и се изпържват до златисто. Сосът се приготвя, като се смилат доматите и чесъна и се подправят със захар и сол. Прибавя се нарязаният на ситно босилек и се вари за кратко. Намаслява се дъното на тавичка. Подрежда се кората, пласт патладжани, полива се с доматен сос, отгоре се слагат няколко парченца шунка. Реди се втори пласт патладжани, доматен сос и плочки сирене. В тази последователност се подреждат около четири пласта от патладжаните. Накрая обилно се поръсва с кашкавал. Лазанята се пече в предварително загрята на около 200 градуса фурна за не повече от 20 минути.