ТИКВИЧКИ С БУЛГУР
Необходими продукти за 2 порции:
350-400 г тиквички
100 г булгур
1 глава лук (50-60 г)
1 морков (50 г)
1-2 бр. домати (130 г)
2 с. л. олио
сол, пресен копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките се остъргват от кората и се нарязват на кубчета с големина по желание. Ситно нарязаният лук и рендосаният на едро ренде морков се задушават в сгорещеното олио. Прибавят се тиквичките, измитият и отцеден булгур и 550 - 600 мл месен или зеленчуков бульон или топла вода. След като заври, се посолява на вкус. Ястието ври на тих огън, докато булгурът почти се свари. Прибавят се рендосаните на едро ренде домати или обелени и нарязани на ситно и се доварява до пълна готовност на булгура. Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан копър. Ако искате ястието да е по-рядко като яхния, заедно с доматите може да се добави още малко горещ бульон до предпочитаната гъстота.