Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6997655 www.bgdnes.bg

ХЛЯБ С ЧЕСЪН И ШАРЕНА СОЛ

Необходими продукти за тестото:

20 г прясна мая
1 ч.л. захар
650 г брашно
1 щипка сода бикарбонат
1 с.л. сол
400 г кисело мляко
1 яйце
2 с.л. олио
За намазване:
60 г омекнало масло
3 скилидки чесън
шарена сол

Начин на приготвяне:
Активирайте маята със захарта и малко топла вода. Щом шупне, заедно с нея и продуктите замесете тесто. Загрейте във фурната до 190 градуса плитка тава. След 5 минути я извадете и намажете с олиото. Сложете в нея тестото, като предварително сте го оформили с големината на тавата. С малък остър нож направете върху тестото не много дълбоки нарези във формата на ромбове. Стрийте чесъна на паста с малко сол и го прибавете към разтопеното масло. С него намажете тестото и го поръсете с шарена сол. Пече се 30 мин. на 190 градуса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама