ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ
Необходими продукти:
1.5 кг свинко филе - цяло парче
250 г кашкавал
300 г пушен бут, шунка или бекон
300 г гъби печурки
1 кг картофи
250 г прясно мляко
150 г масло
чубрица, черен пипер, вегета, сол, лимонов сок, соев сос, горчица
Начин на приготвяне:
Свинското филе се нарязва на пържоли. Подправките се смесват и с тях се намазва месото. Завива се във фолио и се оставя да отлежи 6 часа. Между всяка пържола се поставя парче кашкавал и бекон. Така приготвеното месо се поставя по средата на намазана с масло тава. Около него се разпръскват гъбите и картофите и върху тях се слага маслото. Залива се всичко с прясното мляко. Пече се час под фолио на 250 градуса.
Реклама
Реклама