Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6978652 www.bgdnes.bg

Паста със сьомга

Необходими продукти:

300 г талиателе или друга паста на ленти

300 г сметана

300 г сьомга

1/2 лайм или лимон

1-2 с.л. крема сирене

сол

пипер

2 с.л. зехтин

1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:

Пастата се сварява в солена вода според указанието на опаковката. Сьомгата се нарязва на кубчета и се запържва в силно сгорещения зехтин. Изважда се и в същата мазнина се излива сметаната. Намалява се котлонът и се оставя да поври около 3-5 минути. Слага се сиренето, разбърква се да се посгъсти сосът, връща се сьомгата в него. Слагат се счуканият чесън, лимоновия сок, сол и пипер. Пастата се добавя към соса, оставя се около минута да поеме и се сервира.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама