Паста със сьомга
Необходими продукти:
300 г талиателе или друга паста на ленти
300 г сметана
300 г сьомга
1/2 лайм или лимон
1-2 с.л. крема сирене
сол
пипер
2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Пастата се сварява в солена вода според указанието на опаковката. Сьомгата се нарязва на кубчета и се запържва в силно сгорещения зехтин. Изважда се и в същата мазнина се излива сметаната. Намалява се котлонът и се оставя да поври около 3-5 минути. Слага се сиренето, разбърква се да се посгъсти сосът, връща се сьомгата в него. Слагат се счуканият чесън, лимоновия сок, сол и пипер. Пастата се добавя към соса, оставя се около минута да поеме и се сервира.
Реклама
Реклама