Гофрети с кисело мляко
Необходими съставки:
яйца - 3 бр.
сол - 1/2 к.ч.
захар - 1 с.л.
кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
брашно - 2 ч.ч.
бакпулвер - 5 г
ванилова захар - 1 пакетче
олио - 1 к.ч.
Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата. Прибавят се солта и захарта, като разбиването продължава. Изсипва се киселото мляко, а след него и брашното с бакпулвера и ваниловата захар.
Хубаво е брашното да се добавя на части. Накрая се налива олиото. Разбърква се хубаво до еднородна гладка смес. Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто.
Гофретникът се намазва с мазнина, преди да се включи, и след като нагрее, се гребва от сместа и се разпределя по плочите. По желание, след като се изпекат, гофретите могат да се намажат с краве масло.
Реклама
Реклама