Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6959684 www.bgdnes.bg

Миди по моряшки

Необходими продукти:

миди - 24 бр. едри

масло - 30 г

лук - 2 глави

бяло вино - 1 ч.ч. сухо

брашно - 1 кг

магданоз

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Изстържете и измийте добре мидите. Сложете ги в тенджера с бучка масло, нарязания на ситно лук и виното. Варете на силен огън, докато се отворят, след това ги снемете.

Извадете мидите, а водата запазете. Отстранете на мидите само едната черупка, а останалите с месото черупки сложете в дълбок съд. Прецедете водата от варенето през гъста цедка и я сложете отново на огъня.

Размийте брашното с 1 с.л. разтопено масло и го прибавете постепенно към водата. Оставете да поври няколко минути, поръсете с черен пипер и сол на вкус.

С този сос залейте мидите. Преди сервиране поръсете мидите отгоре със ситно нарязан магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама